Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 104

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 105
2F435C8E-A03B-4266-83AA-788F10CF5799

Zonder friet win ik niet

Zonder friet win ik niet

Zonder friet win ik niet.

Zo grappig, zo leuk. Een toernooi en tussendoor een run op de vetfabriek van de club. Een dikke suikervrije cola met een zak friet met mayo en ook nog een kroket. Soms zie je spelers zonder enige moeite een dergelijke hap naar binnen werken. Nog nahijgend en snakkend naar adem beginnen vol goede moed aan de volgende partij. Zonder friet win ik niet.

Tja en dan grijp ik in

Niet echt populair maar onze spelers nemen tussendoor geen vette hap. Ik heb dat in het begin gezien als verantwoording voor de ouders, maar er zijn grenzen. Het risico dat een speler niet meer vooruit te branden is neem  toe met elke hap die die neemt van zijn berenklauw dan wel andere snacks. Ook de snelheid waarmee de hap door de slokdarm wordt gepropt kan niet anders leiden dan tot een zwaar gevoel in lichaam, geest, maar vooral benen. In een dergelijk geval houd ik deze spelers van het veld.

Nu is dat allemaal niet nodig meer want de meeste ouders en ook spelers begrijpen heel goed waarom de snack even moet wachten..

Drinken van water een elixer voor de winst.

Iets genuanceerder mag wel, maar het meest gezonde is gewoon net genoeg water drinken. Niet te snel maar met kleine slokjes. Is het buiten heet dan wat meer en de rest gooi je gewoon over je hoofd om af te koelen.

Water zuivert en houd je vochtbalans in evenwicht. Te weinig drinken kan kramp geven en kan leiden tot andere blessures.

Ik bemoei me niet met zaken van na de wedstrijd. Spelers die na de wedstrijd zich zelf belonen of laten belonen door hun ouders of opa en oma zijn helemaal top. Gezond? Nee, niet echt, maar het stoort de wedstrijden niet meer. Bewust omgaan met je lijf gaat natuurlijk verder dan een frietje en een kroket.

Één ding weet ik zeker, je hebt maar één lijf!!! Zonder friet win ik niet en met een frikandel win ik wel zijn wat mij betreft leuke rijmzinnen maar meer ook niet.

(Visited 193 times, 1 visits today)
Tags: ,
Previous Post
15526B27-8452-4790-97BC-77CE3B25CAC7
featured G-voetbal Nieuws PVCV

Dennis straft Team

Next Post

Sponsortoto betaalt mee aan bowling voor GTeam