Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 104

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 105
Jaja we gaan weer beginnen

Nieuwe seizoen gaat beginnen nieuwe kansen

Nieuwe seizoen gaat beginnen

Nieuwe seizoen gaat beginnen.

Voor je het weet is je welverdiende vakantie weer voorbij en komen de eerste apps je Iphone weer binnen. Soms een nieuwe aanmelding maar zeker ook de zenuwachtige berichtjes dat je niet moet vergeten je spullen op te halen. Aangezien ik dit seizoen me wat minder bemoei met het coachen en trainen van de spelers ben ik gevrijwaard.

Nou…… Niet helemaal. Ik train nog steeds een regulier team. Mijn zoon speelt daar in en er waren geen vrijwilligers die de loodzware taak van trainer/coach van mij wilden overnemen.

Eigenlijk snap ik ook niet warom ik het wel doe. Mijn voetbalkennis is werkelijk aan de zeer lage kant en dan heb ik het al helemaal niet over mijn voetbal-vaardigheden. Het spelletje vind ik zeker wel leuk en het begeleiden van deze spelers onder de 15 jaar is soms ook wel een feest. Stuk voor stuk toppe jongens.

Ik hoop dat ik dit jaar wat meer intelligentie in het elftal kan krijgen. Mede door mijn onkunde laat ik ze soms als een kip zonder kop draven over het veld. Waarom? Al sla je me dood. Ik denk dat de inzet die de jongens dan vertonen de tegenstander aardig verrassen. Alleen na een half uur loopt bij sommigen de tank leeg. Noem het een conditie probleem. Veel van de inzet komt uit de tenen en gewoon omdat ze nog erg jong zijn en wat makkelijker over grenzen heen kunnen maakt dat hun al winnaars.

Neem nou mijn trainingsaanbod. Gezien mijn matige voetbalkennis kies ik voor een meer op de basis gerichte oefening.

De jongens staan tegenover elkaar en dienen de bal over circa 7 meter naar elkaar over te spelen.

Een kind kan de was doen

Niets is minder waar. De ballen gaan soms alle kant heen. Stoer laten sommigen zien dat ze het zelfs achter hun standbeen kunnen. Nutteloos, als je al niet gewoon een bal strak  en zuiver kan spelen. Het niet goed overspelen betekent in een doosnee wedstrijd absolut balverlies. Mijn jongens compenseren dat in een wedstrijd door dit af te wisselen met een tomeloze drift om de bal te heroveren dan wel opeens de bal moeiteloos rond te spelen.

Opvallend is ook het vrolijke gekakel waar de jonge heren toe in staat zijn tijdens de oefening. Hele verslagen van een gespeelde computer-game passeren de aangespeelde ballen. De verslagen blijken meestal wel aan te komen integenstelling tot de bal.

Is dat niet mooi? Ja en nee. Ik weet zeker dat elke speler veel beter kan presteren mits zij de begeleiding krijgen die ook een selectie team krijgt. Mijn spelers waren niet goed genoeg en zijn nu overgeleverd aan de competenties van mij.

Het schijnt de jongens niet te deren en vaak vliegt de training voorbij.

Ik neem me stellig voor meer discipline in de training te brengen……

Echt waar! Nieuwe seizoen gaat beginnen.

 

Jaja we gaan weer beginnen

 

(Visited 151 times, 1 visits today)
Tags: , , ,
Previous Post
Dolberg niet te dollen
Nieuws

Valt niet te dollen met Dolberg

Next Post

Wie klopt Barcelona?