Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 104

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 105
G-voetballers zijn doof

Gvoetballers zijn doof wat zeg je

Gvoetballers zijn doof

Gvoetballers zijn doof. Na een aantal rondjes om het veld waar een wedstrijd van het G-voetbal werd gehouden was ik er van overtuigd. G-voetballers zijn doof. Terwijl ik een knetterende hoofdpijn kreeg van de coaches die hun spelers probeerden op te zwepen tot betere voetballers leken de spelers zich er niets van aan te trekken.

In het wereldje van autisten en andere bijzondere mensen hebben wij geleerd dat overprikkeling schadelijk is voor de prestaties van deze heerlijk groep. Geef ze heldere en duidelijke korte aanwijzingen.

Ik heb daar goede voorbeelden van gezien al is het jammer dat de kracht waarmee de aanwijzingen de mond van de coaches verlaat  doen denken aan een opstijgende F16. Natuurlijk behoor ik ook tot deze coaches. Je wilt dat de spelers goed naar je luisteren en er dus baat bij hebben dat ze mogen profiteren van je spelinzicht. Niets is minder waar. Gvoetballers zijn doof.

Sommige spelers tonen zich zeer assertief en beelden dat uit met een verkramping van de vingers behalve de middelvinger. Andere spelers kijken natuurlijk de andere kant uit en vermijden elk contact. Er zijn er ook die demonstratief met de vingers in hun beide oren met speels gemak de tegenstander weten te omspelen.

En ik? Ik sta daar maar te schreeuwen en te joelen denkend dat dat enige invloed heeft. U snapt al dat ik telkens harder ga schreeuwen omdat ik denk dat ze me niet horen.

Heeft het invloed?

Nou, de meningen zijn daar over verdeeld, als ik mijn autistische zoon moet geloven ben ik volledig zinloos als coach. Ik moet er wel bij zeggen dat als ik niet schreeuw hij dat dan ook vindt. Volgens mij is schreeuwen een gevoel van onmacht, pijn of verdriet. Ik zal me beperken tot dat eerste en dan kom je toch snel tot de conclusie dat er vele bekende mensen mij voorgingen die dachten dat schreeuwen en tieren de wereld zou veranderen in hun voordeel.

Ik stop met schreeuwen en tieren en ga me beperken tot “luisteren” en “lezen”. Luister naar wat je spelers zeggen en lees het spel zoals die door hun als team wordt gespeeld en bespreek dat.

Het zijn net gewone mensen.

G-voetballers zijn doof
(Visited 234 times, 1 visits today)
Tags: , , , ,
Previous Post
Vlaggen bij hinderlijk buitenspel
featured Nieuws

Vlaggen bij hinderlijk buitenspel

Next Post
Maatvoering voetbalschoen
featured G-voetbal Nieuws

G-voetbal en schoenmaat op voet van oorlog