Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 104

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gvoetbal/public_html/wp-content/themes/socrates-v5/inc/logic.php on line 105
bal an de voet

Bal aan de voet

Bal aan de voet

Bal aan de voet. Ik hoor het me zelf elke training weer roepen. Niet anders dan bij het reguliere voetbal. Ook al heb je geen verstand van voetbal het is een uitdrukking die we snappen. Leuk maar nu de spelers nog.

Die willen helemaal geen bal aan de voet. Die willen dat ding een schop verkopen en er is maar 1 richting en dat is het doel.

Wat voor ons schijnbaar gewoon makkelijk te begrijpen is lijkt voor sommigen een brug te ver.

Maar waarom moet de bal aan de voet?

Persoonlijk heb ik niet de illusie dat ik daar een perfect antwoord op heb. Wellicht dat u dat wel heeft en misschien heeft u ook wel een prachtige oefening om dat te ondersteunen.

De bal zo dicht bij je voet kan juist heel vervelend zijn en eist een enorme beheersing en controle die je normaliter alleen aan circusartiesten toedicht.

Oefeningen gericht op de bal aan de voet houden doe ik tegenwoordig kort en wissel ik samen met mijn mede-coach af met de bal in de hand(en) en overgooien. Balbeheersing in het algemeen kan voor sommigen en ook voor mij al een brug te ver zijn.

Ik heb liever de bal in het doel van de tegenstander en hoe je er komt is in eerste instantie niet belangrijk. Snap eerst het spel want het is geen eenvoudig spel.

Johan Cr. zou zeggen, zolang de bal aan je voet zit, zit die niet in het doel.

Tenminste ik denk dat hij dat zou zeggen.

 

Voorlopig gaat het er om dat ik als coach de spelers begrijp en dat ze mij leren hoe het spel er volgens hun uit moet zien. Volgens mij moet dat het startpunt zijn van coaches en ouders. Ik noem ouders, omdat die waar mogelijk thuis moeten oefenen met hun kind/jongere. Kijk waar hij of zij goed in is en leg niet de nadruk op wat ze in jouw ogen nog niet kunnen.

De bal aan de voet kan het streven zijn maar nooit het “DOEL”

Heeft u zelf ook een leuk idee voor een training. Laat het me weten.

bal an de voet
bal aan de voet
(Visited 159 times, 1 visits today)
Tags: , ,
Previous Post

Doe je mee?

Next Post
Drenthina
Drenthina featured Nieuws sponsortoto

Drenthina meldt zich aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.